“Hoe laten toekomsttrends jou beter innoveren?”

Antwoord op deze vraag krijg je tijdens een unieke masterclass met innovatiespecialist Hans Kamphuis en TrendWatchers-duo Lieke & Richard Lamb.

Donderdag 11 mei 2023 // De Beukenhof, Oegstgeest

Centrale vraag: hoe kan je op basis van trends effectiever innoveren?

Hans, Lieke en Richard hebben de handen ineen geslagen en bieden jou de mogelijkheid om tijdens een bijzonder informatieve en interactieve middag veel nieuwe inspiratie op te doen op basis van de geschetste toekomsttrends.

Er gaat de komende jaren veel veranderen…

Denk alleen maar eens aan de manier waarop Kunstmatige Intelligentie met bijvoorbeeld ChatGPT-4 en DALL·E 2 de wereld verovert; de Balans-economie waarbij groei niet noodzakelijk is; de Techniek die steeds vaker als religie wordt beschouwd en de Sustainable Development Goals (SDG’s). Wat zal dit betekenen voor jouw innovaties.

Na deze unieke masterclass heb je antwoord gekregen op de volgende vragen:
• Welke toekomsttrends zijn voor mij relevant?
• Op welke manier kan ik hier binnen mijn bedrijf op inspelen?
• Hoe vergroot ik de kans op succesvolle proces- en product-innovaties?
• Waar vind ik ontbrekende kennis en kennissen?

Wie, Wat, Waar?

Datum : donderdag 11 mei 2023, van 14.00 – 18.00 uur.
Locatie: De Beukenhof, Oegstgeest.
Voor een investering van slechts Euro 495,- ex btw (Euro 598,95 incl btw) ziet de toekomst er voor jouw organisatie na deze masterclass anders uit! Kom je samen met een collega dan geldt een combi-prijs voor twee tickets van slechts Euro 750,- ex btw (Euro 907,50 incl btw). Er is een maximum van 35 deelnemers i.v.m. de interactie!
Deelnamekosten zijn inclusief…
• het ‘Handboek van Inventie naar Innovatie’ van Hans Kamphuis
• het boek ‘Your Future! Hét TrendWatchers handboek’ (PDF) van Lieke & Richard Lamb
• en een afsluitende netwerkborrel.

In-House editie aanvragen

De masterclass ‘Innoveren op basis van Trends’ is ook als In-House editie mogelijk.
Aanmelden bij: hans@Innovation-link.nl / Contact@FutureExpertiseCenter.com / 070 511 44 44

Donderdag 11 mei 2023 // De Beukenhof, Oegstgeest

Over Innovatiespecialist Hans Kamphuis…

…stond aan de basis van het Uitvinderscentrum Nederland ID-NL, tijdschrift voor Vormgeving ITEMS, de Stichting Industrieel Ontwerpen Nederland ioN en het platform voor innovatief bouwen BOOOSTING. Daarnaast was hij voorzitter van de Nederlandse Orde van Uitvinders NOVU. Met de Open Design Aanpak heeft hij o.a. de volgende nieuwe producten naar de markt begeleid: KEES (www.keesmakers.nl), Krullaards Perfect Reset (www.kpr.nl) en de Babywatcher (www.mybabywatcher.com).
Naast zijn werkzaamheden bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland als innovatieadviseur heeft hij Innovationlink opgericht dat nieuwe bedrijvigheid genereert van professionals die concepten bedacht hebben maar niet in staat zijn deze zelf naar de markt te brengen (www.innovation-link.nl). Tenslotte is hij commissielid bij de NWO Toegepaste Technische Wetenschappen en heeft hij het ‘Handboek Van Inventie naar Innovatie’ geschreven waarin de ‘Innovationlink Matrix’ wordt behandeld die je helpt om van jouw vinding een innovatie te maken.

Trendwatchers-Duo Lieke & Richard Lamb…

…actief sinds 1989 als Managing Partners bij het Future Expertise Center.
Naast hun trendlezingen en dagvoorzitterschappen publiceren zij sinds 2005 jaarlijkse hun TrendsVerwachting. Ze voorspelden destijds als één van de weinigen de financiële crisis en het Jarenlange Economische Zaagtandherstel tot 2020+ (Transitie Economie). Voor 2023 is de titel van de TrendsVerwachting: ‘Het jaar van de alternatieven’. Zie ook www.Trends2023.nl.
Als Futuroloog / TrendStrateeg en innovatie-ambassadeur spreken Lieke en Richard tijdens hun keynotes zowel over trends als over de manier waarop men zelf trends kan spotten en vertalen naar kansen en innovaties. Daartoe ontwikkelden zij het ‘TO DO Brainstormmodel’. Deze leidraad wordt ook gebruikt tijdens hun strategische BigBrainstorm-sessies bij overheden en bedrijven. Lieke en Richard zijn regelmatig in de media om de trends in de samenleving te duiden. Zij schreven diverse boeken zoals E-commerce.nl, Succesvol Elektronisch Zakendoen; 10 Trends en ‘Your Future! Hét TrendWatchers handboek’.
Ook verzorgen zij elke maand uitzendingen rond innovatie via hun Platform NederlandWerktDoor.TV. Zie ook www.FutureExpertiseCenter.com.
Bekijk hieronder de uitzending over deze Masterclass met Hans, Lieke en Richard…

Donderdag 11 mei 2023 // De Beukenhof, Oegstgeest